Search This Blog

Wednesday 8 August 2012

Ket rizling a mult hetrol

















A mult heten turkaltam a szekreny melyen, s sikerult belenyulnom a joba rizling temaban, ime:
Markus Molitor, Haus Klosterberg Riesling QbA, Mosel, 2006, - 12%. A boraszat kvazi alapbora, oregtokekrol, kezi szuret, aceltartaly, finom sepron tartas, pala a talaj.
Melyarany szin, illataban alma mindenfele valtozatban: reszelt, piros, birs, almaslepeny, majd lepesmez, azott ko, valamint kovako. A szajat jol kitolti, s ratesz meg az izorgiara az aszalt gyumolcsokkel. Nagyon szep egyensuly, sav is pont annyi ami kell, szaraz, kozepes feletti test, alkohol kicsit lejjebb. Lecsengese hosszu. Brutal 6 pont, arara, s hogy hol vettem sajna nem emlekszem.
Domaine Riefle Grand Cru Steinert Riesling, Alsace, 2003 - 13%. Az 50 elzaszi Grand Cru egyiken a meszko a jellemzo talajtipus, Plaffenheim mellol. Illataban kandirozott cukor, citrom, kajszibarack, mez, s nagyon finom, de hangsulyos petroleum, (az ures uvegbe meg mindig elmeny beleszagolni 1 het utan) . Megizlelve a felszaraz-szaraz hataran billeg, komoly test, porgos sav, a korty nagyon komplex, van mit szalazgatni, alkohol kozepes felett kicsivel, utoize nagyon hosszu. Nagyon egyben van, most lehet a csucson. Orombor. Letehetetlen. Karcolja a 8-ast alulrol. £20-ert vettem a Fine Wine and Food-ban.
Soha rosszabb hetet!

No comments:

Post a Comment