Search This Blog

Saturday 29 October 2011

Leckfordi Szuret

















Mint korabban emltettem, megtortent a szuret Leckfordban. Az elozetes varakozasoknal sokkal jobb korulmenyek miatt a vartnal mar 1 evvel korabban bor fog keszulni a termesbol, ami 4 tonna lett, s kivalo minosegu az avatottak szeint. Maga a kezi szuret 2 napig tartott a 16 fos csapatnak. Megvan mar a bort keszito pince/ceg is, a Ridgeview. A klasszikus champagne-i fajtakbol (Pinot Noir, Pinot Meunier es Chardonnay) keszulo habzobor legkorabban 2014-ben lesz a polcokon nalunk. Ez a kis mennyiseg meg noni fog, ahogy az ultetveny eleri a teljes termokapacitast. Cegem piacvezetonek szamit az angol borok tekinteteben, a teljes szigetorszagi piac 65%-at mi adjuk. Az eladasok hihetetlen fejlodesen mennek keresztul, evrol-evre 20%-os novekedest mutatva. Par eve meg sokan gondoltak az angol borrol, hogy egy vicc az egesz, de az a nezet ma mar nem allja meg a helyet. Sot nemelyik nagy Champagne haz is vasarolt teruleteket szolotermesztesi celbol szogetunk deli felen!
A kepet cegemtol kolcsonoztem.

No comments:

Post a Comment